Upis deteta u vrtić u Beogradu?

U Beogradu, glavnom gradu Srbije, zemlje u kojoj bela kuga vlada godinama unazad svedoci smo sve manjeg rađanja dece. Zašto? – Pa očigledno se tome ne posvećuje dovoljna pažnja, podrška natalitetu u praksi ne postoji a tamo gde ne bi smelo biti problema – ima ih!

Nažalost naravno, ogroman broj roditelja kada dođe vreme upisa deteta u vrtić, ode do komisije za upis po odbijenicu i ide dalje da svoje dete upiše u privatni pavers vrtić. I tu nema nekih izuzetaka, jedan roditelj, oba, rade, ne rade, ogroman broj roditelja u Beogradu ode po odbijenicu (tačnije po potvrdu da dete ne može biti upisano u vrtić zbog nedovoljnog kapaciteta)?!

Da li je ovo vama normalno?!  Naravno da i mi mislimo isto kao i vi, pa ćemo za početak uputiti hints and tips i naš predlog SEKRETARIJATU ZA OBRAZOVANJE I DEČJU ZAŠTITU kako to mora da se reši u našem glavnom gradu i kako su deca naše najvrednije što imamo!

Svako dete je vrednije od bilo kog političara koji odlučuje da li ima kapaciteta ili nema i daje sebi za pravo da indirektno odlučuje o sudbini naše dece. 

Vas molimo da nas u tome podržite i postanete aktivan član našeg udruženja!

CIljeve možete pogledati OVDE, a sve o članstvu OVDE.

 

S poštovanjem

Prof. dr Komlen Lalović, dipl. inž. IT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *