EDUKACIJA MLADIH

Kako sebi povećati platu?

Najveća zabluda o minimalcu (popularnoj minimalnoj zagarantovanoj zaradi) je da ona treba da se poveća.

Zašto?  – Pa zato što očekujete milost od kapitalizma koji nije zasnovan na kognitivno-emotivnoj kategoriji nego na profitu i samo na profitu za vlasnike.

Ako tržište ne zahteva usluge poslodavca onda ni on ne može da stvara profit ili obezbeđuje plate zaposlenima a kamoli da ih podiže, samim tim i taj famozni minimalac.

Starijim generacijama, koje su postale žrtve tranzicije, teško je da ovo shvate i prihvate i nama je žao što je tako. 

Međutim oni mogu savetovati svoju decu, a mi možemo pomoći mladim generacijama koje dolaze, koje su sada srednjoškolci i studenti. Vrlo je jednostavno, učite ono što je potreba tržiša, ulažite u sebe, studirajte i prepoznajte one profesore koji vam daju praktično znanje koje sutra možete unovčiti i povećati sebi zaradu za velikih 200€. Da, to je vrlo realno u IT sektoru. 

Kako naše udruženje broji veliki broj stručnjaka u oblasti IT tu ćemo i dati predlog našoj omladini. Upišite bilo koji fakultet koji postoji ma tržištu duže od 5 godina i ima informacione tehnologije. I spremite se na veliki rad, rad i samo rad. I već u 4. godini studija imaćete zaradu od koje ćete moći sami sebe da izdržavate, platite školarinu, odete na more i možda pomognete nekome u svojoj porodici. 

I ne brinite u IT nema nepotizma, neće niko biti primljen “preko veze” jer ovo je sektor gde posao mora da se zna! Zato je malo IT stručnjaka i zato su solidno plaćeni, i zato tu politika nije uplela svoje prste. Nijedan programer ne radi za minimalac!

Za sve sugestije oko upisa na fakultete možete nam se javiti u Inbox.

Takođe pozivamo vas da se učlanite u naše udruženje i time doprinesete da svi imamo lepše sutra. Kliknite ovde.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *